Селтик съкруши звездите на Барселона

В мач от група G на Шампионската лига на "Селтик Парк" в Глазгоу отборът Селтик победи Барселона с 2:1. Головете за успеха вкараха Ваниама и Уот, а за Барса се разписа Меси.
 
Още в 3-ата минута трима бранители на Селтик се справиха с Алексис Санчес и предотвратиха опасност пред шотландската врата. Малко по-късно дойде и първата опасност пред вратата на Форстър. Шави стреля, а Санчес продължи топката, но гол не падна. В 12-ата минута Санчес падна за дузпа след съприкосновение с Лустиг, но съдията замълча. 
 
В 21-ата минута Мългрю центрира от корнер и Ваниама откри резултата в полза на "детелините". Шест минути по-късно отново Мългрю пробва да изведе Самарас в голова позиция, но пасът му не сполучи. 
 
В 29-ата минута гредата спаси домакините след удар на Меси, който получи пас от Иниеста и стреля, но за щастие на Форстър топката нацели гредата. В 37-ата минута Алексис Санчес също нацели гредата след пас на Дани Алвеш отдясно.
Селтик беше наредил автобус пред своето наказателно поле и той действаше доста добре. Така на почивката домакините от Селтик се оттеглиха с преднина от един гол. През втората част гостите отново бяха по-активният отбор и търсеха изравнителното попадение. 
 
В 60-ата минута Форстър на два пъти спаси домакините. Първо парира удар на Алексис Санчес, а след това се справи и с добавката на футболиста на каталунците. Четири минути по-късно Мългрю пропусна златен шанс за втори гол на "детелините" след нескопосано отиграване на бранител на Барселона. 
 
Меси също пропусна в 70-ата минута на срещата, а 12 минути по-късно повтори упражнението. Така в 82-ата минута на двубоя влезлият като смята Уот матира Валдес за 2:0 и практически реши изхода от срещата. 
 
Форстър прати топката напред, Шави пропусна да се намеси и да я овладее и тя попадна в Уот, който се разписа безпроблемно, излизайки очи в очи със стража на каталунците. 
 
В последните секунди на срещата Меси се разписа, след като Форстър спаси удар на Вия, но не успя да се справи с добавката на аржентинеца.
 
Така с актив от 7 точки Селтик е втори, а Барселона с 9 е лидер. Испанците регистрираха първото си поражение в надпреварата за този сезон. 
 
В другата среща от тази група Бенфика се справи със Спартак Москва и спечели с 2:0. Головете за португалците вкара Оскар Кардосо в 55-ата и 69-ата минута, а същия си позволи да пропусне и дузпа в 78-ата минута на срещата. След успеха Бенфика има 4 точки, а московчани са с 3.

Станете почитател на Класа