Осъдиха продуцента на антиислямския филм в САЩ

Наказанието на 55-годишният Марк Басели Юсеф обаче не е заради "Невинността на мюсюлманите", а защото е нарушил условията по пробацията си.

Продуцентът на антиислямския филм "Невинността на мюсюлманите", който предизвика вълна от смъртоносни протести в ислямски страни, бе осъден в Лос Анджелис на една година затвор за нарушаване на условията по своята пробация, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на съда.

55-годишният Марк Басели Юсеф, известен под името Накула Басели Накула, призна, че е използвал няколко псевдонима, и така е нарушил условията, при които е бил пуснат на свобода.

Той се призна за виновен по четири обвинения, включително за това, че е изкарал шофьорска книжка в Калифорния под фалшива самоличност, и сключи споразумение с прокурора по делото, който в замяна оттегли други четири обвинения.

Съдът в Лос Анджелис осъди продуцента на заснетия в САЩ скандален нискобюджетен филм на една година затвор.

След като изтърпи това наказание, Юсеф ще подлежи четири години на съдебен контрол.

Мъжът, който е християнин копт от египетски произход, е бил осъден през 2010 г. на 21 месеца затвор за откриване на няколко банкови сметки и кредитни карти чрез използване на фалшиви самоличности.

Той бе арестуван на 27 септември за нарушаване на условията по своята пробация. 



Станете почитател на Класа