Македонски медии: Има прикриване на вина за инцидента със самолета на Борис Трайковски

"Новото разследване трябва да установи защо доклада за катастрофата на президентския самолет е бил засекретен, както и защо в него е отбелязано, че всички навигационни средства и устройства на летището в Мостар са били в изправно състояние, при положение, че много добре се знае, че сигнала ВОР/ДМЕ не е работил. Подозрението е, че това е направено за да се прикрие отговорността на СФОР и босненските авиационни власти, както и тази на македонската страна", написа вчера "Нова Македония".

В материал със заглавие "Скопие и Сараево са се договорили да скрият доказателствата, които се отнасят до самолетната катастрофа, при която загина президентът Борис Трайковски" се посочва, че главното съмнение е, че властите на двете страни тогава са се договорили да "прикрият" отговорността си за трагедията, при която загинаха македонския президент и още осем души. Освен това се поставя и въпроса за отношението на Управлението за гражданска авиация и на Службата за общи и съвместни работи при правителството на Босна и Херцеговина при осъществяването на надзора върху работата на летищните власти.

Междувременно порталът "Охрид скай" излезе с новината, че вече е издадено "разпореждане" за "покриването" на инцидента и на окончателния доклад на следствената комисия да се обвини Бранко Цървенковски, който по това време бе премиер на страната.

/НИ/
Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа