Продавачи на книги крият бясно куче нахапало пенсионер

Продавачи на книги крият от екипите на „Екоравновесие" помияр захапал 82-годишен старец за крака. Мъжът е настанен в болница, но не му е поставена ваксина срещу бяс, защото страда от сърдечни заболявания и може да се появят усложнения от ваксината. Веднага след нападението екипи на общинското дружество са пристигнали, но кучето е било скрито.

Има хора, които хранят бездомните кучета и ги смятат за свои като правят всичко възможно да бъдат укрити, разказа пред БТВ директорът на „Екоравновесие" Манол Нейков. Той каза, че екипи отново ще отидат на пл. Славейков, за да приберат помияра. Подобен ужас е преживяла и Цветана Босева. Преди дни тя е била нападната от пес след като оставила сина си в близката детска градина. Мисля, че проблемите трябва да имат лице, когато нещо подобно се случи на някого, за това трябва да се говори, каза Босева.

Физическото нараняване не е толкова страшно, колкото ужаса, който преживях, че нападението не е провокирано по никакъв начин, каза жената. Тя разказа, че малко след нападението е видяла същото куче. Манол Нейков каза, че в новия приют в Горни Богров агресивните кучета ще бъдат настанявани в отделни клетки по 6 кв м. Има и други клетки за по 15 кучета по 60 кв. м., където ще бъдат настанявани по-социализираните кучета.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа