Израел нанася нови удари срещу Газа

Израелската авиация нанесе нови въздушни удари рано тази сутрин срещу ивицата Газа, много от които бяха насочени срещу едноименния град, съобщиха министерството на вътрешните работи на "Хамас" и АФП от мястото на събитието.

През нощта имаше 130 нападения, казал за АФП говорителят на министерството Ислам Шахуан, допълвайки, че няколко десетки от тях са били извършени в малките сутрешни часове - нещо, което се потвърдило от журналисти на агенцията в град Газа.

При ударите била разрушена административна сграда на МВР, служеща за подновяване на паспорти, в квартал Тел ал Хауа, уточнил говорителят.

Според очевидци няколко тренировъчни лагера, използвани от палестински въоръжени групи, били унищожени при последните израелски удари.

Говорителят на спасителните служби на "Хамас" Адхам Абу Селмия съобщил за 19 убити палестинци, сред които няколко деца, и 235 ранени.

Във връзка с новите въздушни удари израелската армия заяви, че операцията срещу палестинската територия ще продължи.

Военен говорител уточни, че авиацията е нанесла 466 удара от началото на операцията "Стълб на отбраната", започнала в сряда следобед с ликвидирането на шефа на военното крило на ислямисткото движение Хамас, Ахмед ал Джабари.

"11 ракети бяха изстреляни от Газа от четвъртък в полунощ и 280 от началото на операцията. От тях 131 бяха прихванати от системата за противоракетна отбрана "Железен купол", добави говорителят.


Станете почитател на Класа