Костов: Петър Стоянов не трябва да се кандидатира за КС

Управляващите създадоха една крайно неприятна ситуация да бъдат атакувани от ЕС, защото България се държи като неевропейска държава. Това е позорна ситуация, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

Лошото, е че Бойко Борисов успя да прехвърли цялата негативна енергия на обществото в двора на сините. Този двор беше отворен, но сега всички говорят с негативни чувства за това какво става в СДС, а това освобождава от отговорност ГЕРБ, каза Костов. Това е опит да се разреши тежък проблем на ГЕРБ с помощта на СДС. Надявам се, че Петър Стоянов няма да се хване в този капан, защото така скандала, започнал с номинирането на Венета Марковска ще гръмне окончателно в редиците на СДС.

Нашата принципна позиция е, че начина по който ГЕРБ се опитва да замаже гафа с Венета Марковски не може да се разреши с тази процедура. Ще бъде избран 13-и член, който винаги може да обжалва. Половината от членовете на КС са пенсионери, това няма нищо общо с пенсионирането на Венета Марковска, каза Костов. Трябва решението за нейния избор да се отмени и едва тогава да се открие процедура за избор на нов съдия. КС в момента е парализиран, каза Костов. Личното ми мнение е, че не трябва да бъде подпомаган ГЕРБ по никакъв начин и затова няма да издигнем Екатерина Михайлова за КС, добави Командира.

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа