Йорданка Фандъкова: Догодина продължаваме с ударното строителство

"Опити за подвеждане на Общината и СОС се правят непрекъснато, но аз не възприемам това и затова давам винаги веднага сигнал, за да започне проверка", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия.

Коментарът й бе относно случая с "Карат С". Тя не поясни кога ще приключи проверката по този въпрос. Фандъкова информира, че в момента тече и цялостна проверка в Центъра за градска мобилност за последната една година. Кметицата припомни, че ЦГМ е самостоятелно предприятие, което се управлява от борд и през което минават огромни пари. Фандъкова поясни, че независимо от това, тя носи своята отговорност.

Във връзка с ремонтите в София, Фандъкова каза, че изключително много се радва, че в условия на криза има такова пътно строителство в столицата. Тя информира, че следи за изпълнението на проектите, както и това те да стават в рамките на определени срокове, за да може да се отпушва движението на автомобили в София. Столичният кмет съобщи, че и догодина строителството продължава и помоли за извинение от софиянци, но поясни, че ефектът е положителен и всички го виждат.

Фандъкова съобщи, че до края на другата седмица ще бъде отворено за движение кръстовището на две нива на Телевизионната кула, а до края на месеца ще се отвори изцяло и бул. "Бъкстон".

Столичният кмет информира, че продължава и ударното строителство на детски градини. По думите й, държавата ще финансира изграждането на седем такива догодина.

Относно проблемът с циганските гета, Йорданка Фандъкова определи това като социална язва. "Тези въпроси обаче започнаха да се решават постепенно", добави тя.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа