Нови разкрития около Бин Ладен

Бившият лидер на терористичната организация „Ал Кайда" - Осама бин Ладен, не е бил кремиран, както се твърдеше досега, а е бил погребан в съответствие с мюсюлманските традиции. Това съобщават високопоставени представители на Военноморския флот на САЩ, цитирани от агенция "Асошейтед прес".

Припомняме, Осама бин Ладен бе убит при операция на американските спецслужби в Пакистан през май 2011 г. В непосредствената операция в дома на Ладен е участвал спецотряд от 24 бойци от американската морска пехота, осигурявани от още 20 морски пехотинци.

Той е бил застрелян в главата при опит да се съпротивлява, като престрелката в дома му е продължила няколко минути. Според някои източници тялото изхвърлена в морето, а според други - то било кремирано и прахът - разпилян в морето. Мястото на погребението обаче не беше съобщено.

„Тялото на покойника е било измито и след това увито в бял чаршаф... Офицер е прочел ритуален текст, преведен на арабски език... След като молитвеното слово било прочетено, тялото било положено на дъска и... спуснато в морето", се съобщава в едно от писмата, които след интерпретации из журналистическите среди предизвикаха сериозна ответна реакция във военното ведомство. В писмата също така се споменава, че на погребението са присъствали и няколко старши офицери от командването на кораба.
Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа