„Файненшъл таймс Дойчланд”: Здравето на Путин не е маловажно

Заради слуховете за влошаването на здравословното състояние на руския президент Владимир Путин инвеститорите вече проявяват безпокойство. Има опасност Путин да изгуби контрол над ситуацията, коментира германският вестник „Файненшъл таймс Дойчланд”.
Първите предположения за лошото здравословно състояние на Владимир Путин се появиха през септември. Президентът забележимо накуцваше по време на срещата на АТИС във Владивосток. Той просто е разтегнал мускул, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Путин има стари проблеми с гърба, настояват руските вестници. Според източници от Кремъл президентът е платил цената за скорошната пиар акция с полета с жеравите.
Прави впечатление, че 60-годишният Путин практически не пътува никъде зад граница. Пътуванията до Пакистан, България и Турция бяха отложени или отменени.
Мнозина виждат в президента личен гарант за стабилността на Русия. Но тази стабилност може да се окаже под заплаха – в Кремъл се засилва борбата за власт на елитите, а това е признак за слабост на ръководството. Президентът Путин може да изгуби контрол над ситуацията, коментира изданието.




focus-news.net

Станете почитател на Класа