Торнада-близнаци удариха столицата на Нова Зеландия

Краткотрайна, но силна буря, описвана от очевидците като торнадо, вилня в покрайнините на новозеландската столица Оклънд.

Торнадото връхлетяло предградието Хобсънвил, поваляйки дървета и сривайки покриви на къщи. Съобщава се за двама загинали под бетонна плоча, натоварена в камион. Според местната полиция жертвите са три.

"Не успях да видя откъде се появи торнадото. Във въздуха летяха всевъзможни отломки. Никога не съм виждал подобно нещо! Скрих се зад един камион, който бурята едва не преобърна", разказва Сам Нийл, строителен работник. "Помислих си даже, че вятърът ще ме отнесе".

"Изглежда, че става дума за две торнада, ударили Оклънд едновременно. Все още анализираме случилото се", заяви говорител на столичната полиция. От местната метеорологична служба пък отбелязаха, че "засега е рано да се каже дали това е било торнадо".

"Липсва заснет видеоматериал, за да сме сигурно, че става дума за торнадо. Може да е било краткотрайна, но мощна буря, без обаче е типично торнадо. В последно време имаме серия интензивни бури край Оклънд, като броят им на север от столицата е още по-голям", отбелязват метеоролозите

Станете почитател на Класа