"Телеграф", Сърбия: Сръбският посланик в НАТО се самоуби поради болест

Посланикът на Сърбия в НАТО Бранислав Милинкович, който в сряда се самоуби в Брюксел пред очите на неговият колега Зоран Вуич по всяка вероятност се е решил на тази стъпка, тъй като съвсем наскоро разбрал, че страда от неизлечимо заболяване, пише днес сръбския вестник "Телеграф".

Една от последните снимки на Саня и Бранислав Милинкович

Пред медията съпругата му Саня заяви, че Бранислав е научил тежката новина само няколко дни преди да сложи край на живота си скачайки от близо 10-метрова височина в дипломатическия отсек на летището. Той "не искаше да живее недостоен живот", подчерта любимата му жена.

"Един уикенд преди началото на декември бяхме заедно. За съжаление, той не беше толкова забавен и весел както преди. Внезапната и тежка болест, която лекарите наскоро откриха при Бранко, бе основна тема на разговорите между нас. Тъй като му предвиждаха дълго време лечение, чийто окончателен край не се знаеше, Бранко не можеше да се примири с това, че останалата част от живота му ще мине в състояние, недостойно за всеки човек", разказва опечалената му съпруга.

/НИ/


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа