До минус 22 по Целзий в петък

През нощта над страната времето ще бъде ясно и тихо, а в петък сутринта ще бъде много студено с минимални температури между минус 10° и минус 15°, на отделни места и до минус 18° - минус 22°
Температурите в петък на някои места в страната ще достигнат минус 22 градуса.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ, БАН, съобщи Агенция "Фокус".

През нощта над страната времето ще бъде ясно и тихо, а в петък сутринта ще бъде много студено с минимални температури между минус 10° и минус 15°, на отделни места и до минус 18° - минус 22°.

В София се очаква минималната температура да достигне около минус 15°.

За Черноморието синоптиците прогнозират около минус 6°. По поречието на река Дунав и в западната част на Дунавската равнина ще се образува мъгла.  
Утре над страната времето ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност, прогнозират от БАН.

Максималните температури ще бъдет между минус 1 и 4°, но в местата с трайна мъгла температурите и през деня ще останат много ниски между минус 7° и минус 4°. За София максималната температура е около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево.

Максимални температури: 3°-5°. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб, по билата умерен западен вятър.

Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 10°.

Подробна информация за времето през уикенда в зимните курорти като Банско, Пампорово, Боровец, Чепеларе и Витоша вижте в Sinoptik.bg

В събота сутринта ще е много студено, минималните температури ще са между минус 5° и минус 10°, в западната част на Дунавската равнина и затворените котловини до минус 15°- минус 17°, там ще има и мъгла.

Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно значителна след обяд, когато на отделни места в западните райони ще превали слабо. Максималните температури ще са между минус 2° и 3°, в Югоизточна България до 5-6°.

В неделя ще бъде облачно, с валежи, предимно от дъжд. В местата със снежна покривка ще има условия за образуване на поледица.

Минималните температури ще са значително по-високи от предишните дни - между минус 5° и 0°, а дневните ще останат почти без промяна.

В понеделник валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север и ще бъде слаб, по Черноморието до умерен.



















НИМХ, БАН


Станете почитател на Класа