Антон Синапов: Катя Дафовска промени биатлона за добро



Антон Синапов е роден в Чепеларе преди 19 години на 1-ви септември. Той е сред младите таланти на българския мъжки биатлон, като все още се състезава в младежките категории, но има и един старт за Световната купа.

 

Синапов се включи в първата смесена щафета за новия сезон в Йостерзунд, когато заслужи доверието на треньорите заедно с Иван Златев.

 

Младият Антон има бронзов медал от Балканската купа през януари 2011-та година, а освен това е попадал в топ 20 на Световно първенство за юноши и девойки през февруари 2012-та.

 

Синапов като типичен представител на белите атлети от Чепеларе чувства биатлона като начин на живот и от малък прекарва ежедневието си на ски.

Преминал е през алпийските дисциплини и ориентирането като малък, преди да се съсредоточи изцяло върху биатлона.

 

Синапов има две цели за настоящия сезон в IBU Cup - България с негова помощ да влезе в топ 10 на Купата по нации и той самият да влезе поне в два старта сред първите 40 в класирането.

 

Синапов завърши 106-ти в спринта в Идре (Швеция) - 1-ви кръг на IBU Cup, като засега в подреждането по нации България заема престижното 14-то място.

 
 Toй е категоричен, че президентът на родната федерация Екатерина Дафовска е направила много положителни промени в начина, по който функционира биатлонът у нас. Също така ѝ пожела за в бъдеще да продължава с добрата работа за благото на белия спорт.
Синапов посочи и качествата, които биалтонът развива у човек - дисциплина, концентрация и много други.






















Даниел Любомиров

Станете почитател на Класа