Барселона "бетонира" Меси до 2018

Трима от най-важните играчи на Барселона - Лео Меси, Шави Ернандес и Карлес Пуйол - подновиха договорите си с каталунския гигант.

Ветеранът в защитата на "блаугаранас" имаше действащ контракт до 30-ти юни 2013-та година и скоро ще преподпише за още 3 лета.

Шави също ще сложи подписа си върху договор до 2016-та година, докато Меси "бетонира" статута си в Барса до 30-ти юни 2018-та.

Пуйол ще бъде на 38 години, когато изтече новият му контракт, но той самият вчера призна, че се чувства сякаш може да играе до 40 и точно това е желанието му. През цялата си кариера дългокосият защитник не е играл за друг отбор, освен Барселона.

Меси пък вероятно ще изпълни обещанието си да прекрати активния си футболен живот в каталунския клуб, като ще бъде на 31 години, когато изтече новият му контракт.

Ако аржентинският магьосник продължи да вкарва със същото темпо, ще завърши настоящия сезон с 89 гола, изчислиха испанските медии, тъй като до момента той има 34 попадения в 25 мача.

Шави Ернандес също няма намерение да сменя обстановката и според новото споразумение с Барса, ще остане в клуба поне докато стане на 36 години.















Даниел Любомиров






Станете почитател на Класа