В Стара Загора забраниха фойерверките по празници

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров забрани със заповед стрелбата по Коледа и Нова година в града. Това съобщават от пресцентъра на общината.

Целта е да бъдат избегнати нещастни случаи по време празниците. Забранява се използването на оръжие за празнични салюти в населените места в Община Стара Загора. Забранена е и нелицензираната продажба на пиратки, фойерверки и други пиротехнически средства, които създават опасност за живота и здравето на гражданите.

Забранена е и употребата на алкохол по всяко време на открито, с изключение на организираните и разрешени чествания, събори и други прояви.

Заповедта на кмета предвижда още при снеговалежи и усложнена зимна обстановка да се осигури нормално снабдяване на населението с продукти от първа необходимост, почистване на пътищата, възстановяване на водоснабдяването, електроснабдяването, съобщителните връзки и нормалното функциониране на междуселищния и градския транспорт.

На зам.-кметовете на общината, директорите на дирекции, главните специалисти в Административните бюра, кметските наместници и кметовете на населени места е разпоредено да вземат необходимите мерки за спазване на обществения ред по време на Коледните и Новогодишни празници.


www.novini.bg

Станете почитател на Класа