Кандидатът за дипломат №1 на САЩ е далечен потомък на Иван Грозни

Далечен потомък на руския цар Иван Грозни е бъдещият държавен секретар на САЩ Джон Кери, на когото президентът Барак Обама се спря за ръководител на американската дипломация. Известно е, че кандидатурата на Джон Кери трябва да бъде одобрена от Конгреса на САЩ.

Британското издателство Burke`s Peerage, специализирано по въпросите не генеалогията, публикува данни за родословното дърво на 69-годишния сенатор Кери, твърди руското електронно издание regnum.ru. Роденият в щата бивш кандидат президент е потомък на редица монархични династии в Европа, включително и на руски царе. Сред предците му е и Иван Грозни (1530-1584 г.)

Избран за пръв в Сената на САЩ през 1985 г., Джон Кери става един от най-влиятелните законодатели, особено в сферата на външната политика. През 2004 г. той губи президентските избори от тогавашният държавен глава Джордж Буш-младши. Джон Кери подкрепяше политиката на президента Барак Обама за рестартиране на американо-руските отношения. Той се застъпва и за развитието на икономическото сътрудничество между двете страни, смятайки че то ще повиши благосъстоянието на американците. В същото време той критикуваше позицията на Русия за сирийския конфликт.






































БГНЕС

Станете почитател на Класа