И вторият наследник на Бил Гейтс се оттегля от Microsoft

Крег Мунди – един от двамата изпълнителни директори на Microsoft, които навремето поеха щафетата от Бил Гейтс, ще се оттегля от поста на ръководител на големия изследователски отдел в компанията, съобщава Reuters.

Това са поредните сериозни кадрови промени, които настъпват в Microsoft след напускането на Стивън Синовски по-рано тази година.

До 2014 г. Мунди ще заема поста на старши съветник на главния изпълнителен директор Стив Балмър, след което официално ще напусне Microsoft. Неговото място в Microsoft Research ще бъде заето от Ерик Ръдър – друг ветеран в компанията. Ръдър ще отговаря и за Trustworthy Computing и Technology Policy Group, които също се управляваха от Мунди.

Със стаж от почти 20-години в софтуерния гигант, Мунди бе един от двамата, които лично бяха избрани от Бил Гейтс да поемат контрола върху техническите звена на Microsoft след оттеглянето на основателя на Microsoft от активна работа през 2008 г.

Тогава Мунди поема дългосрочните изследователски дейности, докато неговият колега Рей Ози заема позицията на главен софтуерен архитект. Ози напусна Microsoft през 2010 г.





















Reuters


Станете почитател на Класа