Температурите тръгват надолу

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, през деня на места и до слънчево. Със значителна ниска облачност или мъгливо ще бъде отново в западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина. Там температурите ще са най-ниски - минималните минус 4°, минус 2°, а максималните: 3° - 5°. В останалата част от страната - минимални - между 0° и 5°, максимални - между 7° и 12°. В София - минус 1°/ 8°, съобщиха от НИМХ при БАН. По-късно през деня от запад ще започне ново увеличение на облачността, което през нощта срещу събота ще обхване страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу събота на места, главно в западната половина от страната, ще превали дъжд, в планините над 1600 метра - сняг, но с понижението на температурите, и в по-ниско разположените планински райони, дъждът ще преминава в сняг. Валежите ще са предимно слаби.
Атмосферното налягане още ще се понижи и привечер ще започне да се повишава.

Над планините сутринта облачността ще е разкъсана, а след обяд от запад ще се увеличава. Превалявания от сняг ще има късно вечерта и през нощта срещу събота, главно в планините на Западна България. Вятърът ще е умерен, от запад. Максимални температури - на 1200 метра: 7°, на 2000 метра - около 1°. Вечерта ще започне застудяване.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, вечерта вече значителна. Все още с високи максимални температури - между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 5°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал, но с усилването на вятъра от север-североизток, през нощта срещу събота, бързо ще стане 2-3 бала.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа