Оказа се, че шизофреник е блъснал жената в столичното метро

Има развитие по случая с жената, която беше блъсната на Коледа на релсите в метрото пред пристигаща мотриса. Майката на извършителя Асен Цолов е показала вчера на полицията медицинска експертиза, според която синът й е болен от шизофрения. Това заяви за БНТ директорът на Столичната полиция Валери Йорданов.
Ако диагнозата бъде потвърдена и от назначената съдебно-медицинска експертиза, най-вероятно мъжът ще бъде настанен в клиника за специализирано лечение. Жертвата ще остане в "Пирогов" още десетина дни. Тя е със счупен таз и вътрешен кръвоизлив, но състоянието й е стабилно и е в съзнание. Съпругът на пострадалата е приет по спешност в кардиологията на "Пирогов" с високо кръвно налягане.
Доц. Васил Цанов - ръководител на Втора травматологична клиника, "Пирогов": Тези счупвания са сравнително леки, не са свързани с някаква оперативна интервенция, не се налага такова нещо. Остава просто да си почива, тъй като са свързани с болка.
За момента не сме и препоръчали да се обърне към психолог, защото ще й нанесем по-големи травми психически, пострадалата е съвсем спокойна.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа