Разследват Веско Маринов за корупция и пране на пари

Веселин Маринов го закъса сериозно, след като се оказа, че ще бъде разследван за корупция и пране на пари и то в особено големи размери.

 

Стотици милиони за роднини и приятели е уредил Цветан Цветанов през десетте години в политиката, пише "Галерия".

Разбира се един от най-облагодетелстваните е неговият приятел Веселин Маринов, който сега ще бъде разследван за тези допълнителни доходи, които е имал не само от участия в концерти.

 

https://zdrave.to/media/source/201906/1561544430_vesko_4.jpg

 

Една от най-екзотичните бизнес линии на Цветанов, от която са натрупани солидни пачки, е свързана с естрадния трубадур по линия на дъщерята на бившата му съпруга.

Тя се оказа собственик на фирма, която ударно печели обществени поръчки за изолация на блокове и ремонтите им с милионите, отпуснати от държавния бюджет.

 

https://zdrave.to/media/source/201906/1561544421_vesko_1.jpg

 

Девойката се казва Елизабет Мариус Урукова, а фирмата й „Строителство и саниране инженеринг консулт“, която има повече от 19 договора с различни общини. Повечето са от Благоевград, Кърджали, Пловдив, Казанлък, Карлово, Асеновград и Пазарджик.

От тиражираната информация става ясно, че Елизабет е подставено лице, а конците на бизнеса дърпа самият Веселин Маринов, който освен тази, има и още една фирма със същия предмет на дейност. Договорите на компаниите са на стойност 11 млн. лв., от които на Веско вече са изплатени над 10 милиона.

 

https://zdrave.to/media/source/201906/1561544433_vesko_5.jpg

 

Елизабет Мариус Урукова пък е щерка на бившата жена на певеца Цветанка и на първия ѝ съпруг Мариус Уруков.
След като стана ясно, че Цветанов напуска всички постове в партията и парламента, Бойко Борисов изрече знаковата фраза: "Не искам вече Веско Маринов да ми пее по концертите". Според хора от ГЕРБ това е индиректен намек, че освен пари от хонорари за участия, фамилията на естрадната звезда се е облагодетелствала и с пари от държавата.

Любопитна подробност е, че срещу Веско Маринов е образувана и друга проверка от службите, свързана с данни, че певецът се е облажил и от сделки с обществени поръчки в Добрич.

Станете почитател на Класа