Жените обичат да спят с...

Много жени обичат да спят със завивки между краката. Възниква обаче въпросът: какви са причините за това? Мъжете спят в тази поза изключително рядко. 

 

В същото време жените не само обичат да поставят одеяло или възглавница между краката си. Ако спят с мъж, за удобство, те често поставят един краката си върху партньора си.

Защо се случва това и какви логични обяснения има такава поза?

Причините могат да бъдат:
- психологични;
- физиологични.

 

 

 

Психологичната особеност

Първата причина е психологичната. Ако една жена в съня си преметне крак върху партньора си, това означава, че тя се опитва да го контролира. Освен това усещането за присъствие на любим човек ѝ вдъхва  спокойствие и гарантира, че нейният любим няма да я изостави.

Ето защо, в тази позиция, жената се успокоява, отпуска и като резултат идва здравият сън. Психолозите казват, че ако една жена не спи в момента  в такава поза, то на този етап от живота си тя не изпитва нужда да има партньор близо до нея, на когото да може да разчита.

 

 

Друга причина, поради която жената може да спи с одеяло или възглавница между краката й, е майчински инстинкт. Когато спи в тази позиция, тя чувства вътрешно спокойствие и удовлетворение. Обяснението е същото като в първия случай - жената контролира и чувства детето си близо до себе си. 

Физиологичните особености на тялото

Следващите причини, поради които една жена може да спи с одеяло между краката й, вече са физиологични. В това положение много жени спят поради структурата на таза. Ако една жена спи обърната настрани, то бедрата ѝ са в контакт едно с друго и възниква напрежение в гръбначния стълб. По този начин страничната поза на спане става неудобно. За да избегне това, жената поставя одеяло или възглавница между краката си..

Друга причина е неудобството, причинено от коленете или костите на глезените, притискащи се един към друг. 

 

 

Има и трета причина - баналната терморегулация. В случаите, когато една жена слага одеяло или възглавница между краката си, когато спи те действат като изолационен слой, който предпазва краката от докосване. Така по време на сън се избягва прекаленото затопляне и изпотяване.

Станете почитател на Класа