Новото Bentley Flying Spur

Третото поколение на луксозния седан Bentley Flying Spur отбеляза глобалния си дебют. Автомобилът идва с много технически нововъведения и силови показатели като на пистов звяр.

 

Flying Spur е изграден на новата платформа MSB на Volkswagen Group, която е използвана и за актуалните Bentley Continental GT и Porsche Panamera. Архитектурата е позволила междуосието да нарасне със 130 мм, както и цялостно олекотяване на возилото.

 

 

Генерална новост за компанията Bentley е внедряването на завиващи задни колела в новия модел. Така, при висока скорост задните колела завиват успоредно с предните, а при ниска - срещуположно. Идеята в първия случай е по-добра стабилност, а при втория - по-добра маневреност.

 

За задвижването на новия Bentley Flying Spur се грижи модерниирана версия на добре познатия W12 бензинов двигател. Неговата мощност е 635 конски сили, а максималният въртящ момент е 900 Нм. Агрегатът е стикован с 8-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела.

 

 

 

Системата 4х4 е с няколко режимa, като има възможността да предаде до 100% от тягата към задните колела. В допълнение, активни стабилизатори, захранвани от 48-волтова система минимализират накланянето на купето в завои.

 

 

С цялата технологична база под капака (и купето), новият Flying Spur ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди и има максимална скорост от 333 км/ч. Налични са и куп системи за асиситиране и безопасност, като технология за нощно виждане, 360-градусова камера, асистенти за поддържане на лентата, паркиране и предупреждение в сляпата зона и т.н.

 

 

Визуалните промени са в новите светлини, променените хромирани въздуховоди, нови 21-инчови джанти и др. В салона, наред с изобилитео от луксозни материали и удобства, собственикът може да разчита на 12,3-инчов тъчскрийн, който пък може да се обърне в нишата си, а на гърба му (който става лице, естествено) има аналогови прибори.

Станете почитател на Класа