Каква палавница е била Ева Браун

Западните биографи на най-известната жена на Адолф Хитлер твърдят, че най-забележителното качество на Ева Браун /р.д нейната празнота. Но тогава какво в нея е привлякло лидера на нацистите? Игрива средна дъщеря Биографът на Ева Браун Анджела Ламбърт в книгата си „Изгубен живот на Ева Браун" пише, че нейната героиня е родена в Мюнхен в семейството на Фриц и Франсис Браун през 1912 година. Баща й преподавал в техникум. Ева била средната дъщеря в семейството. Фриц Браун се бил в Първата световна война, уволнил се като лейтенант. Ева учила няколко месеца в католическо училище, после в „народно" училище. На 12 години тя е изпратена в Мюнхенския католически лицей. Според спомените на учителите Ева Браун, тя е учила добре, но е била много палава, опитвайки се по този начин да привлече вниманието към себе си. Своенравието на Ева се проявило и в семейството, при което тя била изпратена в манастирско училище в Зимбах на 16-годишна възраст. От какво се увличала Анджела Ламбърт пише, че Ева Браун напуснала манастира на Английските сестри в Зимбах през 1929 г., когато била на 17,5 години. Тя била по-загрижена за това как изглежда, отколкото за професионалното си бъдеще. Фриц Браун я заставил да учи стенография, но Ева не издържала на тази работа. От 13-годишна възраст Ева Браун се увличала от фотография и затова съдбовното място на асистент на фотографа от нацистката партия на Германия Хайнрих Хофман било съвсем приемливо за нея. В ателието на Хофман Ева Браун се срещнала с Адолф Хитлер. Както британското интернет издание Independent пише с позоваване на Анджела Ламбърт, „Изгубеният живот на Ева Браун", основната жена на фюрера най-вероятно е имала доста неясна представа какво представлява избраникът й от самото начало на тяхното познанство и през цялото време от останалия й живот.

 

Резултат с изображение за „Ева Браун“"

 

Според Independent, Ева Браун не била типична представителка на повечето германски фрау, които в края на 20-те и началото на 30-те години на миналия век се възхищавали от изказванията на придобиващия авторитет политик Адолф Хитлер - „Ева не треперила и при първата среща с него: за нея политиката била скучна и Хитлер още не бил станал знаменитост. " Запознанството на Ева Браун и Адолф Хитлер става през октомври 1929 година. По това време тя била на 17 години.

 

Резултат с изображение за „Ева Браун“"

 

Ева Браун обичала да танцува, да прави гимнастика, да гледа холивудски филми и да чете „женски" романи. Тя имала потенциала, необходим за идеален нацист, който е съгласен да следва мотото на партията на Фюрера, което определи мисията на всяка жена в Германия: деца, кухня и църква - така характеризира Ева Браун Independent. След като завършва манастирското училище, Ева Браун започва работа за Хайнрих Хофман. Съдбоносна среща на 17-годишната Ева Браун и 40-годишния Адолф Хитлер се състояла в студиото на Хофман. Според спомените на Хофман, който представил Хитлер като „Мистър Волф" (преди Ева никога не била чувала за Хитлер), той изглеждал на момичето „джентълмен на определена възраст със смешни мустаци и голяма филцова шапка". Хайнрих Хофман си спомня реакцията на Адолф Хитлер спрямо Ева Браун: „... тя беше просто доста малка симпатична вещица, която въпреки празния си и безсмислен поглед - или може би именно заради това - той откри това успокоение, което е търсил толкова много ... Но никога, нито с дума, нито с поглед, нито с жест, не е показвал, че го интересува нещо повече." Хофман цитира изявлението на Хитлер за това, с какво е оправдан неговият избор на Ева Браун: „високо интелигентният човек винаги трябва да избира ограничена, глупава жена." "Хитлер проявил симпатия към младото момиче, защото можел да извайва от нея всичко, което поиска."

 

Станете почитател на Класа