Ето за какво руснаците използват водка през зимата

Сутрешните температури вече седмица са отрицателни. Автомобилните стъкла често са заскрежени и или направо покрити с тънък слой лед. Чистенето им сутрин отнема време, при това на същите тези минусови температури.

Ако нямаме под ръка препарат за размразяване на стъкла – ето какви хитринки можем да взаимстваме от руснаците.

Те стабилно се подготвят за зимата като пълнят багажниците с лопати, кабели за ток, четки, стъргалки за лед и… бутилка водка. Невероятно но факт – не всички я използват само за пиене.

Тя се оказва добро попълнение към стандартния зимен комплект.

Често руснаците пребягват до нея като добавка към зимната течност за чистачки. Така увеличават съдържанието на алкохол в синята течност в казанчето преди силни студове.

Друг вариант е течността да се налее в пулверизатор и директно да се напръска заледения прозорец.

Изобретателни шофьори споделят, че алкохолът помага за бързото премахване на плътен слой от слана или леден пласт от предното стъкло. Така ще си спестите стъргането на лед в мразовитите сутрешни часове.

Освен за стъклата на автомобила водката помага и при попадане върху заледен участък, когато автомобилът не може да направи сцепление и да помръдне.

Руснаците директно изсипват водката върху мястото на контакт на гумата с ледената повърхност. Така сцеплението на протектора на гумата към земята се подобрявало значително.

Разбира се, руснаците не могат да пропуснат и друго, много естествено приложение на загряваща течност през зимата. Когато попаднат в леден капан – те я прилагат не само вътрешно, но и като доър помощник да запалване на огън докато дойде спасителен екип.

Станете почитател на Класа