Канибалско племе разкри ритуалите си

Италиански фотограф се натъкна в Индонезия на хората от племето дани, които все още готвят мумифицираните останки на своите предци и режат пръстите на жените, загубили някой близък.

 

Джанлука Чодини разказва, че много дни търсил изолираното планинско племе. След като ги открил, той бил посрещнат любезно, но се отвратил, щом видял мумифицираните останки на двама техни предци.

 

 

250-годишното тяло на бивш племенен вожд и на възрастна жена с отрязани пръсти били предците, които племето използвало все още за готвене. Те обяснили, че така духовете им пазят всички в племето.

 

 

Жена,която е изгубила шест свои близки и следователно шест пръста

Според фотографа племето пази общо седем мумии, но само две от тях могат да бъдат показвани на хора извън тяхната общност. За да ги запазят, човекоядците всеки ден ги мажели със свинска мас и ги държали над огъня, за да се опушат добре.

 

 

Освен мумифицирането, другата ужасяваща традиция е рязането на пръстите на жените, които са загубили някой близък човек. Така мъжете в племето вярват, че жените ще страдат истински и винаги ще помнят любимия човек.

 

 

Старейшините на племето разказват, че последния случай на канибализъм е бил в края на 80-те години на миналия век. Днес хората от племето Дани отглеждат и се хранят с прасета.

 

 

Превод от в. "Сън"

Станете почитател на Класа