Да спиш с терористи и мафиоти!

Пазарът за т.нар. мрачен туризъм преживява истински бум в последните години. Все повече пътешественици търсят странни, ужасяващи и плашещи места по света, които да посетят.

 

Определението за мрачен туризъм е туризъм, включващ пътуване до места, които исторически се свързват със смърт и трагедия.

Тези, които искат опитат нещо различно, ще се зарадват на новото място, което се отваря специално за тях в Азия, пише „Дейли Стар“.

Най-големият затвор на най-големия континент скоро ще предлага на туристите възможността да отседнат там за една нощ.

 

 

Това е затворът „Тихар“ в Делхи. Гостите му, обаче, трябва да са готови за екстремно изживяване.

Веднъж влезли, те няма да могат да ползвта телефоните си, тъй като ще бъдат настанени при затворници.

Компания ще им правят някои от най-известните престъпници като Ясин Баткал – основател на терористичната организация „Индийски муджахидини“, и мафиотът Чота Раджан.

 

 

Приключил е огледът на частта, където ще бъдат настанявани посетителите.

„Отзичите от високопоставените служители е, че посетителите могат да бъдат държани заедно със затворници в полуотворени или отворени затвори. Освен това трябва да им бъдат дадени подходящи затворнически униформи и да им бъде ограничен достъпът до мобилни телефони и други специални устройства“, разкрива източник от затвора.

Затворът е разположен на 1,6 кв. км и в него има 16 000 затворника. Това го прави най-населеният затвор в Индия.

Големият комплекс, които ще приютява посетители, ще има подсилена охрана.

Служител е разкрил: „Посетителят трябва да прекара един типичен ден за затворник в „Тихар“. Той трябва да спи на пода, да стане рано сутринта, да готви, да мели брашно, да чисти помещенията, да участва в дейности като йога, медитация, рисуване и др.“.

„Също ще му бъдат правени проверки на определено време“, добавя той.

„Само на избрани затворници ще бъде разрешено да живеят в комплекса с посетителите. Тези затворници ще бъдат подбрани в зависимост от поведението си зад решетките“, разкрива анонимен източник.

 

 

„Важно е посетителите да делят същите помещения с тези затворници, за да могат да общуват с тях, да слушат техните истории“, добавя той.

В „Тихар“ гостите ще ядат храна, приготвена от затворниците.

Засега се предвижда престоят за една нощ да струва 2000 индийски рупии или 25 евро.

Идеята за „затворнически туризъм“ не е нова в Индия. Туристите вече могат да си хванат евтини полети до Телангана в южната част на страната и да изживеят програмата „Почувствай затвора“.

Посетители отсядат в затвора „Сангареди“, който е на 220 годинии се намира близо до град Хидерабад.

 

 

Въпреки че начинанието в „Тихар“ още не е обявено, говорител на затвора заяви, че файлът за проекта е бил изпратен до вътрешния департамент за одобрение. Властите са получили няколко молби за посещение на затвора.

„Дори чужденци искат да останат в „Тихар“ за едно истинско преживяване в индийски затвор. Това желение скоро ще бъде изпълнено“, каза говорителят.

Станете почитател на Класа