Кои напитки убиват тялото ви

Неоспорим факт е, че без вода човек не може да оцелее. В днешно време обаче хората често забравят, че става въпрос за чистата вода, а не за нейните заместители.

 

Кои напитки убиват тялото ви

 

По една или друга причина, но мнозина предпочитат да изпият вместо вода - кафе, плодови сокове или някаква друга напитка. Но никога не се замислят, че всъщност с този избор вредят на тялото си. 

Предлагаме ви да разберете кои напитки убиват тялото ни и защо това е така.

 

Ето кои са те:

 

Газирани напитки и плодови сокове

Ако често злоупотребявате с плодови сокове и газирани напитки, тогава трябва да ги спрете. Защото те са опасни, тъй като имат високо съдържание на захар. Редовната употреба на тези напитки се отразява на краткосрочната памет и започвате все по-често да забравяте важни неща.

 

Кафе

Кафето може да има тежки последици за мозъка. Ако напитката се консумира твърде често, концентрацията на катехоламини се увеличава, което в крайна сметка води до повишаване нивото на кортизола (хормон на стреса).

 

Енергийни напитки

Лекарите предупреждават, че енергийните напитки са много вредни. Те съдържат много кофеин и захар, което нанася двоен удар върху здравето. А с постоянната употреба на енергийни "инжекции" човек изчерпва вътрешните резерви на тялото.

Станете почитател на Класа