Нов симптом на коронавируса

Клиничната картина на коронавирусната инфекция става все по-подробна. Специалисти вече съветват да обърнете внимание на още един симптом, който сигнализира, че сте пипнали от чумата на XXI век. 


Непрестанно по всички медии се тръби кои са основните симптоми на заразата - болки в гърлото, кашлица, болки в мускулите и главата и температура. 

Преди дни пък американски учени заявиха, че червените очи също може да сигнализират, че сте хванали COVID-19. Това бе потвърдено и от нашите експерти в лицето на д-р Тодор Кантарджиев и шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Много рядко при пациентите се наблюдава диария и повръщане.

Според специалистите е много важно да обърнете внимание на дихателната си система, тъй като дискомфортът в носа също може да алармира за коронавирус. Той може да причини възпаление на носните проходи, причинявайки оток, съобщават учени, цитирани от световните агенции. 

След като COVID-19 е вече в организма ви, той може да причини пневмония, която пък от своя страна може да доведе до фатален изход. Вирусолози съветват много внимателно да следите здравето си.

Станете почитател на Класа