Ето защо жените не искат да правят секс

Изследователи от университетите в Глазгоу и Саутхемптън във Великобритания са открили какви са причините, поради които жените по-често от мъжете не искат да правят секс.

Учените са направили експеримент, в който са участвали 6669 жени и 4839 мъже. От него става ясно, че периоди на нисък сексуален апетит се наблюдават на малко повече от три месеца.

Статистиката им обаче дава яснота по най-любопитния въпрос, а именно каква е истинската причина на жените да не им се прави секс.

 


Оказва се, че от наблюдението става ясно, че 33% от жените са имали именно такъв период през последната година. При мъжете това са едва 15%.

Прави впечатление, че мъжете и жените имат няколко еднакви причини за спада на сексуалния апетит - сексуална принуда, депресия, инфекциозни заболявания и промени, свързани с възрастта.

 

 

Сред дамите обаче се открояват и още няколко индивидуални причини, които намаляват интереса към креватни приключения с изгората. Това е наличието на малки деца, бременността и различното ниво на сексуална активност сред партньорите.

Станете почитател на Класа