Най-голямата модна тайна

Всички хора – без значение дали да жени или мъже, искат да са в крак с модните тенденции. Всеки от нас желае да е добре облечен, стилен и моден. Като че ли това правило най-много важи за жените.

 

В тяхна помощ британски експерти решиха да разкрият най-важния можден детайл на всички времена. Те обявиха коя е дрехата, която е властвала, властва сега и ще продължи да властва и в бъдеще във всички модни тенденции.

Британските експерти са категорични, че женската дреха на всички времена е мини полата. „Това определено е най-емблематичният моден предмет на всички времена“, категорични са те. 

Проучванията показаха, че някои от най-запомнящите се модни тенденции все още се считат за основни предмети от женския гардероб. За примери те дадоха мини пола, малка черна рокля, дънковото яке, обувките на платформа, панталони с разкроена кройка и кожено байкерско яке. 

„Всички дами обаче са категорични, че късите поли са неизменна част от гардероба им“, поясниха британските експерти. 

Анкетираните дами обаче споделят, че доста често имат в гардероба си разкроени тениски, които станаха актуални през 60-те години, рокли с мъниста в стила на 20-те години и спортни екипи каквито бяха актуални през олимпийски игри от 80-те години. 

Освен това една от чети попитани жени са категорични, че неизменна облекло в гардероба им са и дънките с тесни крачоли. 

Британските учени също така допълват, че всякакви модни тенденции се „възраждат“ на всеки 12 до 20 години. Така че, според тях, днешната мода се състои главно от стари тенденции.

Станете почитател на Класа