Как представиха Азис в немско издание...

Германско издание обяви поп фолк звездата Азис за гей икона на Балканите. Кралят на поп фолка у нас е описан като "български ром и гей", като не е спестена и част от личната му история, включително, че е роден в женски затвор.

 

"Хомосексуални артисти в Югоизточна Европа: между конвенции, църква и клишета", това заглавие носи големият материал на немското издание Deutshe Welle относно хомофобията на Балканите, в който един от главните герои е именно фолкидолът Азис.

 

https://zdrave.to/media/source/202006/1592803858_158988839361952.jpg

 

В текста е посочено как балканските страни все още се борят да приемат многообразието, пише "Монитор".

"И до ден-днешен изпитвам предразсъдъци, които вероятно ще ме съпътстват до смъртта ми. Дори когато бях само на пет или шест години, децата отказваха да играят с мен, защото установиха, че мириша. Майка ми ме къпеше и парфюмираше обилно по два пъти на ден, дори ми слагаше предимно бели дрехи, за да изглеждам по-чист, но това само подчертаваше тъмната ми кожа още повече", изповядва се Азис.

От немското издание не пропускат да похвалят родната звезда, споделяйки за популярността му по цял свят, включително в Азия. Според авторите той провокира консервативното патриархално общество и в същото време текстовете на песните му са с дълбоко значение.

"В моята позиция на успешен артист от днешна гледна точка цветът на кожата ми и сексуалността ми са простими. Аз представлявам свобода и това притеснява някои, защото мнозина искат всички ние да сме бели и да имаме сини очи. Да си черен и хомосексуален, е трудно не само в България, но навсякъде. Ние не сме добре дошли", споделя още изпълнителят на "Хабиби".

 

https://zdrave.to/media/source/202006/1592803396_thumb_1920x1080_whocares.jpg

 

Към материала е пуснато и видеото към песента на Азис Who Cares. Една от водещите снимки също е от въпросния клип и запечатва целувка между певеца и звездата от филми за възрастни Алекс Марте - италианец със 120 пълнометражни ленти в гей порното.

Припомняме, че именно с него сюжетът на парчето поставя Азис в афера, докато бившата плеймейтка Светлана Гущерова играе негова съпруга. Двамата мъжаги са в ролите на полицаи, които се срещат тайно. Не липсват и пикантни моменти като целувки и дори сцени в леглото.

Станете почитател на Класа