Дубай - от рай до пъкъл

Много хора ще ви кажат, че Дубай е най-вълнуващият град в света с целия си лукс, но има и тъмна страна, за която малцина са чували.


Работниците работят по 14 часа на ден при температура 40 градуса по Целзий


Дубай се развива с невероятна скорост ... Въпреки че местните влиятелни хора може да имат цялото богатство на този свят, те все още се нуждаят от старата и "обичайна" работна сила, за да изграждат нещата толкова бързо.

Най-големият проблем е, че силните  хора смятат, че към работниците не трябва да се отнасят така, както към другите жители на Дубай, така че повечето от тях живеят в ужасни условия и са изложени на опасност всеки ден.


Затвор за целувки на публично място

По-голямата част от населението на Дубай е мюсюлманско, което означава, че правилата, особено тези за интимност, се спазват стриктно.
Всички красиви снимки, които виждаме в Instagram, са само „оптична илюзия“, че Дубай е либерално място, защото подобно поведение е най-голямата грешка, която човек може да направи, докато пребивава в столицата на ОАЕ.

 

Целуването не само е забранено, но е незаконно да се държат за ръце на публично място, а туристите, които нарушават това правило, плащат огромни глоби и дори са изправени пред затвор.

 


 

Трафик на хора

Въпреки че законите там са строги, що се отнася до алкохол, наркотици и секс, правилата не важат винаги.

Най-старата професия в света „процъфтява“ в Дубай - има над 30 000 проститутки, които открито показват плътта си и таксуват по 500 долара на час.

Най-големият проблем там е, че богатите търгуват и с хора...


Изхвърлят огромно количество питейна вода

Тъй като се намира в пустинята, Дубай трябва да внася вода. Въпреки това тук питейната вода силно се разхищава и никой виждат проблем в това.

 

Например, има редица голф игрища, които изразходват около 15 милиона галона вода на ден, за да поддържат тревата зелена.

 


 

Дивите животни там не са диви

Богатите в Дубай имат толкова много пари, че не знаят за какво да ги харчат. Някои купуват златни коли, други плуват в мляко, но най-новата тенденция е да купуват екзотични  диви животни като домашни любимци.

Очевидно шейховете вече не се радват на кучета и котки, затова купуват тигри, пантери, лъвове и други подобни. Те също така плащат на треньори и обучители, които злоупотребяват с животните, за да ги опитомят, за да могат стопаните им да бъдат сигурни, че един ден няма да бъдат нападнати.

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа