Карина и Кери забременяха от един мъж

Две жени, които живеят заедно в американския град Лос Анджелис, забременяха от един и същи мъж и родиха децата си с разлика от три дни, съобщава Metro.

 

Като деца Карина Ринкън и партньорката й Кели Мейса учели в едно и също училище във Венецуела. След дипломирането си пристигнали в САЩ, живеели на различни места, а през 2013 г. се срещат в Маями, където работят като биомедицински инженери.

По това време и двете се срещали с мъже, но скоро разбрали, че имат чувства една към друга. "Винаги, когато слушах как Кели говори за гаджета си, чувствах нещо като ревност и започнах да осъзнавам, че е така, защото имам романтични чувства към нея", разказва Карина.

Жените дълго време криели връзката си от семействата си, но през 2017 г. събрали сили, признали им всичко и се оженили. 

След това решили, че трябва да имат бебе. Тъй като не разполагали с достатъчно средства, за да си позволят услугите на репродуктивен център, решили да използват комплекти за домашно оплождане и започнали да издирват донор на сперма в Интернет.

Двете си направили профил, в който обяснили какво искат и скоро имали пълна пощенска кутия с оферти. 

"В рамките на три месеца филтрирахме отговорите до около 15. След това се "запознахме" с тях, като им изпратихме въпросници за фамилната им история  и генетична обремененост, както и каква е мотивацията им да искат да помогнат. Накрая останаха само двама донори", разказва Карина.

Двете жени се срещнали с тях, а през октомври 2018 г. направили и окончателния си избор. Тъй като били наясно, че шансовете да забременеят по този начин в домашни условия не са големи и затова решили да опитат късмета си заедно.

Първа на процедурата се подложила Карина, а ден по-късно - и Кели. Изненадата им била огромна, когато след известно време разбрали, че и двете са бременни. 

 

 

Най-голямото им опасение било, че ще започнат да раждат едновременно и няма да могат да се имат възможността да се подкрепят в този толкова важен момент. В крайна сметка, лошият сценарий не се сбъднал и двете родили децата си с разлика от три дни - момченце Лео и момиченце Софи. 

Щастливите мами ги наричат "почти близнаци".

"Казваха ни, че ще се убием взаимно: две бременни жени в една и съща къща си е истинска хормонална буря. Но всъщност беше много хубаво да преживея всичко това с любовта на живота си, която напълно разбираше как се чувствам", признава Карина. 

 

 

Споделяйки своята изключителна любовна история, Карина и Кели искат да дадат надежда на други двойки, за които традиционното зачеване не е вариант, и да повишат осведомеността им за останалите пътища към родителството.

"Моят съвет е да бъдете търпеливи. Все още не мога да повярвам в начина, по който всичко това ни се случи, но не се отказвайте от надежда", казва Карина.

Станете почитател на Класа