Променя ли се моят звезден знак? Какво означава за вашия хороскоп 13-ият знак

Феновете на астрологията бяха разтърсени от новината, че звездният им знак се е променил - явно поради това, че Наса разкри 13-та зодия.


Знакът се казва Ophiuchus и е известен като Змиеносец и включва родените между 29 ноември и 17 декември, а Скорпионът е ограничен само на седем дни.


Наса обаче не е открила Змиеносеца, нито е актуализирала зодиакалната карта.


За Змиеносеца е известно от много отдавна - древните гърци го откриват за първи път преди хиляди години.


Наса също не е променила знаците на зодиака - Наса няма нищо общо с астрологията, която всъщност няма доказана основа.


Поради начина, по който Земята и другите планети в Слънчевата система обикалят около Слънцето, от Земята изглежда сякаш слънцето се движи около нас веднъж годишно и всяка година по едно и също време преминава през едно и също съзвездие.


12-те съзвездия, съставляващи астрологичните знаци, са добре известни, но всъщност има общо 21, те са просто по-малки и звездите им не се виждат толкова добре на небето.


Това означава, че години наред знаци като Змиеносеца са игнорирани от астролозите в полза на 12-те „основни" знака. Те винаги са били там и винаги са били известни, астрологията просто избира да не ги използва.


Наса обяснява как вавилонците, живели преди 3000 години, създават зодиакалната карта. Те решават да я разделят на 12 знака, за да отговарят добре на 12-те месеца от календара им, въпреки факта, че са разпознали 13 съзвездия. Те избират да изоставят Змиеносеца и така се раждат 12-звездни знаци, породили хороскопите, които много хора четат днес.


Ако сте вярващ в астрологията, не се притеснявайте, абсолютно нищо всъщност не се е променило. Освен, че трябва внимателно на погледнете в кой знак наистина попадате и да погледнете на себе си от малко друг ъгъл.


Ето новите дати на зодиакалните знаци:
Козирог: от 20 януари до 15 февруари
Водолей: 16 февруари до 11 март
Риби: от 11 март до 18 април
Овен: от 18 април до 13 май
Телец: от 13 май до 21 юни
Близнаци: от 21 юни до 20 юли
Рак: от 20 юли до 10 август
Лъв: 10 август до 16 септември
Дева: от 16 септември до 30 октомври
Везни: от 30 октомври до 23 ноември
Скорпион: от 23 ноември до 29 ноември
Змиеносец: от 29 ноември до 17 декември
Стрелец: от 17 декември до 20 януари

Станете почитател на Класа