Безпаричие и болести...

Времето, което прекарвате у дома не е никак малко и затова е много важно какво точно държите в дома си. Някои вещи могат да ви докарат бедност, проблеми на работното място и в семейството.

 

Понякога може всичко да ви изглежда наред, но да не е така. Не и ли се е случвало докато сте у дома да се чувствате тревожни и депресирани и да се чудите от къде въобще идва това нещо?

Всичко всъщност зависи до голяма степен от предметите, които ни заобикалят. Нашата къща е нашата крепост и е важно да не съдържа предмети, които носят отрицателна енергия.

Ето от кои неща задължително трябва да се отървете.

 

Разпръснати документи

 

 

Сами по себе си работните документи не водят до депресия. Именно разпръснатите хартии и работни папки обаче може да ви доведат до стрес.

Отделете си малко бизнес пространство в дома, но все пак поддържайте ред и чистота там.

 

Много огледала в къщата

На света почти няма жена, която да мине покрай огледало и да не се огледа в него. Много представителки на нежния пол се оглежда колко одобрително, колко се заканват да отслабват, след като видят отражението си.

Присъствието на голям брой огледала в дома може обаче да ви доведе до депресия и да ви подейства потискащо. Има вероятност да повлияе отрицателно на самочувствието ви, защото минавайки покрай тях вие автоматично се вглеждате в себе си.

 

Сухи цветя

 

 

Цветята в саксия, както всяка друга флора, символизират живота. Ако стайното растение обаче е безжизнено или пък мъртво, то действа депресиращо и спешно трябва да се отървете от него.

 

Пълни шкафове и рафтове

Идват ви гости изневиделица, а у вас е кочина? Много хора просто наблъскват всичко на показ в различни шкафове и килери, а след време забравят да въдворят ред там.

Подобни боклуци и безредици могат да провокират усещане за хаос и да отключат депресия. Пуснете си малко музика, отпуснете се и подредете  всички шкафове и чекмеджета у вас. Избършете праха и животът ви ще стане по-хубав.

 

Повредени неща

Счупените работи, напуканите чинии и т.н. предизвикват асоциация с лоши неща. Трябва да се отървете от всичко това. Не лепете счупеното, а го изхвърлете.

Най-добре, ако имате възможност, дайте за рециклиране всичко повредено.

 

Спрели часовници

 

 

Тези вещи носят нещастие, безпаричие и наистина предизвикват депресия. Ако часовник спре в апартамента, се счита, че и животът в къщата спира. Има и по-лоши поверия за счупените часовници, но нека не говорим сега за тях.

 

Побързайте да намерите батерии за часовника или се отървете от него, защото последиците няма да са въобще приятни.

Станете почитател на Класа