Той ли е най-големият садист във футбола?

Ханс-Дитер Флик. На мнозина това име сигурно не говори нищо, но то е пряко замесен в две от най-големите трагедии във футбола в последните години.

Флик пое Байерн и стана шампион, а снощи отборът му разби Барселона с 8:2 в смятаното за най-голямо дерби от 1/4-финалите на Шампионската лига. С три гола за 9 минути и по 4 за всяко полувреме, баварците направиха нещо, за което говори целият свят.

Мнозина определят случилото се като невиждано и историческо, сравнимо само със загубата на Бразилия с 1:7 от Германия на полуфинал на Световното първенство през 2014 година, когато това също беше тема номер 1 за целия свят.

Кое е общото? Огромните победи? Да, друго. Германски отбор и футболисти. Друго? Ханс-Дитер Флик.

Сегашният треньор на Байерн, тогава също изгледа погрома над селесао от пейката, но като помощник на Йоаким Льов. Двата мача накараха милиони фенове да плачат, а на Флик отредиха място в историята като един от най-големите садисти във футбола.

Припомняме, че Мануел Нойер, Жером Боатенг и Томас Мюлер са единствените трима играчи, които участват и в двата горепосочени двубоя, като последният се разписа и в двете срещи.






 

Станете почитател на Класа