Какво значи "виетнамска виза"

Всяка страна си има своите особености. В Азия има едно нараняване, което местните на жаргон наричат "виетнамска виза".

 

Денис Хопър е турист, който обикаля държавите и описва преживяванията си. 

Ето какво разказва той:

През четвъртата си година престой в Азия най-накрая „си взех виза“, или по-скоро получих лека травма, която гарантирано оставя белег, типичен за пътуващите там.

Случаят е често срещан и в действителност подобни белези "красят" краката на почти 9 от 10 души, пътуващи в Югоизточна Азия.

Получих най-популярното изгаряне сред туристите. Защо се нарича "виетнамска виза"?

Що за травма е това? Изгаряне на десния прасец, голямо и болезнено.

Това е изгаряне от ауспуха на скутер или мотоциклет, които са особено популярни за придвижване сред местните.

 

 

По време на движение ауспухът се нагрява много и изгарянето е лесно. Особено на мотоциклети от стария модел, където дори не е осигурена защита.

Просто паркирате, слизате от мотопеда, като се опирате за отворената част на ауспуха и за части от секундата "азиатската марка" е на крака ви.

Това изгаряне, между другото, се получава и от пътниците, така че дори не е необходимо да карате двуколесно превозно средство - можете да получите "виза", докато се возите на задната седалка. 

И тъй като много хора са получили подобна травма, тя е наричана "азиатска или виетнамска виза“. Имам приятели, особено несръчни, които имат три или четири такива белези.

И все пак се гордея, че получих това изгаряне след изминати над 10 000 километра на скутера.

 

 

 

Отидох в клиниката, за да лекувам правилно раната, тъй като в тропически климат и дори с влажността на дъждовния сезон е по-добре да не си правя шега с това.

 

Станете почитател на Класа