Дебелите хора правят повече секс

Много хора редовно ходят на фитнес и строго ограничават храната си в опит да постигнат идеалната си фигура. Е, с последните ограничения заради коронавируса в България фитнес залите не работят, но мнозина не спират да полагат усилия за това да имат идеална фигура.

 

Държим да припомним, че преди време стана ясно, че каквото и да правим, то с напредване на възрастта неизбежно дебелеем заради определени шест причини.

Междувременно обаче учени достигнаха до много изненадващо откритие. Те са установили, че хората с излишни килограми имат много по-богат сексуален живот от слабите си другари. 

 

 

 

Учени от здравния департамент на Университета в Университета Чапман проведоха проучване, в което участваха повече от 60 хиляди души, и установиха, че хората със затлъстяване имат повече сексуални партньори, отколкото хората с нормално тегло. Така че, за мъжете в първия случай средният брой е бил 8, а във втория - 6.

Докторът по психология Дейвид Фредерик, ръководител на изследването, отбеляза, че мъжете с наднормено тегло са по-близо до женския идеал за идеален мъж, отколкото мъжете с поднормено тегло. 

 

Това има историческо и антропологическо обяснение, защото от мъжете винаги се е изисквало да бъдат силни и впечатляващи. Затова пълните мъже изглеждат по-привлекателни за дамите.

Важно е обаче да се отбележи, че участниците в проучването не са били с наднормено тегло. Индексът на телесната им маса надвишава нормалното само с няколко стойности. Тази физика Фредерик нарича „конституцията на татко“.

Жените с повишен индекс на телесна маса също имат повече сексуални партньори, отколкото момичета с нормално тегло: средно 7 срещу 6. Жените с астенична физика правят най-малко секс.

 

Според Фредерик тук психологическите причини играят основна роля. Хората, които са прекалено загрижени за външния си вид, са по-ограничени. Но тези хора, които не придават голямо значение на своите форми, напротив, са по-освободени в сексуалния си живот.

Станете почитател на Класа