Поредно циганско безчинство

Поредно циганско безчинство
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.04.2021
  • Share:

В Габрово полицията и жандармерията усилиха присъствието си, след междусъседско спречкване с участието на роми. За случая стана известно от социалните мрежи, където се споделят и призиви за протест. 

 

Спречкването между двамата съседи, на 14 и на 43 години, е на междуличностна основа и с чисто битов характер, посочват от Полицията в Габрово и призовават жителите на града да не се поддават на целенасочени провокации.

 

За случая от ранния следобед днес, от дирекцията на МВР информират, че 43-годишният участник в спречкването провокирал малолетното момче, като двамата си разменили по един удар с ръка.

 

Преди полицията да оповести тази информация, за случая стана известно от социалната мрежа, където съседи на пострадалия описват тревожни обстоятелства, уточнява БНР. Публикацията предизвика множество коментари и споделяния в мрежата, както и призиви за  протест като този преди две години, когато роми нанесоха побой на продавач в денонощен магазин.

разиграл се на ул.“Николаевска“ в Габрово, буквално взриви социалната мрежа.

В местни фейсбук групи днес, 16 април, бяха публикувани снимки, показващи мъж с окървавено лице. Фотосите бяха придружени с коментар на автора им, което веднага породи лавина от коментари, правещи аналог с протестите през 2019 година.


От пресцентъра на полицията оповестиха повече информация около инцидента. Сигналът за възникнал скандал на ул. „Николаевска“ 174 в Габрово е бил подаден чрез спешния телефон 112, около 13.25 часа.

Изпратеният на място автопатрулен екип установил две лица на 14 и 43 години, които били живущи на същата улица.

При изясняване на фактическата обстановка и двамата заявили, че не желаят вземането на отношение от страна на полицията, въпреки това и двамата били отведени в районното управление, като при извършената проверка била изяснена фактическата обстановка.

 

От обясненията им станало явно, че

 

датиращ назад във времето, който довел до размяна на по един удар с ръка, което било провокирано от 43-годишния.

В резултат лицето – инициатор получил повърхностно нараняване в областта на скулата на дясното око, съпроводено с лек кръвоизлив. На същия била извършена проверка за употреба на алкохол, като отчетеният резултат бил положителен.

 
В следствие на това мъжът е с повърхностно нараняване в областта на лицето и с лек кръвоизлив.

Скандалът между циганите

между двамата съществувал конфликт

От двете лица били снети подробни сведения, а по случая е образуванапреписка по описа на РУ-Габрово, като е уведомена Районната прокуратура в Габрово.

БЛИЦ припомня, че през 2019 година Габрово отново бе под засилено полицейско присъствие и то пак заради цигански безчинства. Тогава се появи кошмарно видео, което показа как трима цигани млатят продавач в магазин цели 8 минути.



Вижте кадри от циганското безчинство от 2019 г.

Станете почитател на Класа