Линда Еванджелиста е обезобразена

Линда Еванджелиста е обезобразена
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.09.2021
  • Share:

Топмоделът на 90-те години Линда Еванджелиста реши да каже на феновете защо външният й вид се е променил до неузнаваемост.

 


От няколко години феновете отбелязват, че звездата забележимо е наддала на тегло и е остаряла. Отначало 56-годишният модел не коментира по никакъв начин тази тема, но въпреки това реши да наруши мълчанието.

„На абонатите си, които се чудеха защо не работя като модел, докато кариерата на моите връстници процъфтява, отговарям: причината е, че бях силно обезобразена от процедурата за липосукция, чийто ефект беше точно противоположно на обещаното ", написа тя на 56-годишната моделка на страницата си в Instagram.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според Линда, вместо да отслабне, процедурата увеличила мастните й клетки. Моделката не спряла и направила още две, но не последвал резултат. След това Евангелиста изпаднала в дълбока депресия и започнала буквално да мрази тялото си. Звездата публикува публикацията с вик от сърце, след като съди производителя на оборудването, заради което страда. Тя също говори за това в изповедта си.
 

Заслужава да се отбележи, че мнозинството абонати подкрепиха моделката, отбелязвайки нейната невероятна смелост. „Твоята смелост вдъхновява, ние сме те обичали и ще те обичаме завинаги“, „Красотата блести отвътре, повярвай ми, всеки вижда твоята красота“, „Ти си един от любимите ми супермодели от 90-те до днес, все още си великолепна“,  коментираха те.
 

Линда Еванджелиста е един от най-успешните и влиятелни модели на всички времена, а този май чукна 55 годинки. Тя се свързва с няколко факта и постижения  - не става от леглото за по-малко от 10 000 долара на ден; освободи жената от бремето на дългата коса, като въведе късата прическа; постави рекорд по първи страници в модни списания; години наред успя да крие, че бащата на сина й е един от най-заможните хора в Европа и света.

Накрая таткото се оказа  – Франсоа-Анри Пино. Въобще животът на Линда е пъстър като цвета на косата, който сменя толкова често, че е наричана хамелеон, припомня "Монитор".

Еванджелиста роди чак на 42 години. Синът й Августин Джеймс дойде на бял свят на 11 октомври 2007 г. Близо четири години обаче майката кри кой е бащата. През това време измисли удобната версия, че в дъното стои нейн кратък романс с нюйоркски архитект.

А истинската история се оказа достойна за холивудски филм. Френският богаташ забременява по едно и също време Еванджелиста и актрисата Салма Хайек, за която е женен. За да не се раздели с огнената мексиканка, Пино и Лидна изглежда се разбират да запазят всичко в тайна.

Той е собственик на куп модни брандове, но и само споменаването на аукционната къща „Кристис““ е достатъчна за портофолиото на богаташа. А един развод би му струвал доста скъпо.
  През 2011 в. „Дейли Мейл“ скандално разкри кой е истинският баща на детето на Еванджелиста. Успоредно с разразяването на скандала суперманекенката реши да си вземе своето, като се обърна към съда.

Пино призна бащинство, но чак през 2017 г. Еванджелиста успя да си издейства издръжка. Тя поиска 920 хиляди долара на месец, но съдът й присъди 46 хиляди долара. Което пак си беше рекорд.

Еванджелиста твърдеше, че до този момент милиардерът не е давал и цент за детето, което обаче усъмни мнозина. А Пино и Салма Хайек останаха заедно въпреки изневярата.

Така или иначе историята на Линда само доказа максимата, че светът на модата е врата към най-висшето общество. Ето защо и днес всяка прохождаща манекенка и фотомодел от София до Ню Йорк се учи от стойката, походката и погледа на ослепителната канадкa с италиански произход. 

Друго, което остава неотменно е нейната реплика- „Ние не се будим за по-малко от 10 000 долара на ден.“ Знаменателната фаза е изречена от Линда в едно интервю през октомври 1990 г. Красавицата тогава визира себе си и своята близка приятелка Кристи Търлингтън , но в кюпа скоро се озовава и Наоми Кембъл. Трите бяха наричана троицата заради влиянието, което имаха в света. Скоро към тях се присъединиха още Клаудия Шифър и Синди Крауфорд, а петте си останаха вечните красавици.

Признанието на Еванджелиста за хонорарите отеква в целия свят и бързо последва реакция. Еванджелиста се дразни, че на всяко интервю, я питат, какво е имала предвид. Веднъж с досада опонира: „Имам чувството, че тези думи ще бъдат гравирани върху надгробния ми камък”.



И все пак проявява и лека ревност, когато някой взаимства скандалната й реплика. „Гледах филма Мистър и Мисис Смит. В него има реплика, в която Брад Пит казва, че няма да стане от леглото за по-малко от половин милион долара. Това е моята линия! Само сега е станала половин милион", сподели преди време моделката.

Дъщеря на италиански имигранти Линда Евангелиста е родена на 10 май 1965 г. в Сейнт Катрин, Онтарио, Канада. В детството си тя не се радва на много свобода, но през 1981 г. печели съгласието на родителите си да участва в конкурса „Мис тийн Ниагара“. Там е забелязана от скаут на агенция „Елит Модел“ (Elite Model).

Скоро 19-годишна красавицата се мести в Ню Йорк от където започва възхода на кариерата й. Малко след това заминава за Париж, където изгрява на няколко модни списания. През 1984 г. по време на най-натоварения си период става муза на фотографа Стивън Майзел, a по-късно и на модния дизайнер Джани Версаче.

Но основен принос за успеха на Еванджелиста има главният дизайнер на „Шанел“ Карл Лагерфелд. Тя е едва на двадесет години, когато става негова муза. Веднъж немецът казва: "Няма друг модел в света, който да е толкова професионален, колкото тя."

През 1992 г. моден журналист обяви Еванджелиста за „звезден модел №1 в света“. Тя краси над 700 корици на списания и държи рекорд с многократните си появи на корицата на „Вог Италия“ (Vogue Italia). Култовата мацка с теменужени очи набра световна слава и покрай участието си в клиповете на Джордж Майкъл „Freedom! '90“ (1990) и „Too Funky“ (1992).

За разлика от повечето други супермодели от онова време, Линда се престраши първа драстично с подкъси косата си (през 1988 г.) в стил мъжко момиче. В началото този смел ход едва не коства кариерата й. Само година по-късно обаче прическата става известна по цял свят под името „Линда”.
 
„Разбира се, харесвам късата си коса. Освен това удвои скоростта на кариерата ми”, връща лентата назад кокетката. „Направо ми стана лошо, като видях една сутрин всички с моя стил – от стюардесата до сервитьорката в ресторанти”, споделя Еванджелиста.

Еванджелиста е имала десетки флиртове, но едва 2-3 сериозни връзки. Между 1987 г. и 1993 е омъжена за Джералд Мари, шеф на парижкия клон на нейната агенцията. След това красивата канадка се залюби с актьора Кайл Маклоклън, проучил се вече с филма „Туин Пийкс“.

През 1999 г. тя забременя от славния френски вратар Фабиен Бартез – световен и европейски шампион по футбол. За лош късмет в петия месец от бремеността си Линда направи спонтанен аборт. После двамата ту се разделяха, ту се събираха, но така и не успяха да надмогнат кризата.

Станете почитател на Класа