Защо генералите в Северна Корея са окичени с куп медали

Защо генералите в Северна Корея са окичени с куп медали
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.12.2021
  • Share:

С изключение на малка подкрепа за етиопската гражданска война в началото на 90-те години, Северна Корея не е имала големи конфликти от началото на 50-те години на миналия век.

 


Разбира се, през кратката история на Северна Корея е имало леки схватки и конфликти по границите с Южна Корея, но при тях са участвали много малко хора.

И така, основният въпрос е следният: откъде севернокорейските военни са получили толкова много награди, които те с гордост поставят всеки път, когато бъдат показани в новините по целия свят, например на паради? Отвън изглежда, че всички севернокорейски генерали са преминали през много войни и всички празни места по сакотата им се изчерпват и някои медали трябва да бъдат окачени на панталоните им.

Медалите за военнослужещи в Северна Корея първоначално са заимствани от СССР



По време на японската окупация на Северна Корея много от бъдещите лидери избягаха в Съветския съюз. По време на Втората световна война Ким Ир Сен (бъдещият основател на севернокорейската държава) дори е командир на 1-ви стрелков батальон от 88-а отделна стрелкова бригада на Работническата и селската Червена армия на СССР и е награден с няколко съветски медала, включително два ордена на Ленин (най -високите награди на СССР).

Когато Корея беше разделена на Южна и Северна по 38-ия паралел (след Корейската война), много бивши "съветски" корейци, служили с Ким Ир Сен, приеха много от критериите за съветските награди като свои. До 1958 г. севернокорейските медали се произвеждаха в съветските монетни дворове, а след това цялото производство на медали, ордени, жетони, панделки и награди беше напълно прехвърлено в Северна Корея, с изключение на това, че съдържанието на сребро в медалите беше заменено с евтин калай.

И така, защо всеки генерал в Северна Корея има толкова много медали?



Важно е да се разбере, че Северна Корея е напълно милитаризирано общество. Военните контролират почти всеки аспект от обществения живот. Ето защо толкова много награди в Северна Корея, които са напълно несвързани с военната сфера в западните страни, са обикновени военни награди в Северна Корея. Генералите в Северна Корея трупат наградите си през целия си живот, практически от самото начало на службата си.

Например, много генерали имат държавни риболовни медали, които се присъждат на млади войници, които са допринесли много за улов на голяма риба и борба с глада. Също така военните севернокорейци от ранна възраст получават медали за заслуги в отглеждането на култури, за героична служба в Народната въглищна мина, за изграждане на язовири, електроцентрали, преподаване на тези на Ким Ир Сен за социалистическото образование и за много други странни неща.

Награди (панделки, медали, ордени) се получават не само от обикновени войници, но и от момичета, които работят добре за страната си по различни начини и също са задължени да изпълнят дълга служба в армията.

Но това не е основната от причините генералите от Северна Корея да имат толкова много награди. Всичко е свързано с популярното „правило за три поколения“



Северна Корея има система за трите поколения или правило за наследяване. Това се отнася не само за някои почетни служби, привилегии, но и за военни награди. Следователно, основната причина много генерали и обикновени офицери от КНДР да имат толкова много медали е, че те всъщност, освен своите, носят и медалите на мъртвите си бащи и дядовци.

По света е общоприето, че медалът или наградата са лична собственост на нашия предшественик, но Северна Корея не се придържа към тези правила и децата лесно могат да наследят и носят награди от своите починали предци (бащи и дядовци).

В допълнение към „наследствената система от три поколения“, Северна Корея има и „система от три поколения наказания“, в която осъдените престъпници се изпращат в трудови лагери с цялото семейство. Следващите две поколения от това семейство живеят в трудови лагери, нямат никакви привилегии и страдат за греховете или грешките на своите роднини, например за бягство от страната.

Станете почитател на Класа