9 лъжи за секса

9 лъжи за секса
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.02.2023
  • Share:

Важно е младите момичета да бъдат реалисти по отношение на секса. Но ето кои са най-разпространените лъжи, свързани със секса, които объркват душите и мозъците на девойките:

 

 

1. Трябва да го направиш в гимназията

Наистина, за какво е това бързане? Въпреки че телата на децата ни се променят, те са по-невинни, отколкото си мислим, пише bulnews.bg.

2. Другите го правят, не трябва да изоставаш от общата тенденция

Няма значение какво правят другите тийнейджъри и дори когато казват, че вече правят секс, това не е особено вярно. Спри да слушаш околните. Погледни в себе си. Ще разбереш кога си готова. А ако не знаеш, значи още не ти е дошло времето да се разделиш с химена си.

3. Трябва да го направиш, точка

Ами не! Всичко е наред, ако все още не искате да пораствате сексуално. Когато намерите правилния човек, сексуалната съвместимост ще промени перспективата ви.

4. Трябва да го правиш, само когато си омъжена

Сексът е физически акт, който няма нищо общо с брака. Реалността е, че физическото и емоционалното са две различни неща. Разбира се, понякога ги комбинираме. Понякога обаче имаме нужда от секс без излишни обещания за общо бъдеще.

5. Трябва да го правиш, само когато си влюбена

Работата е там, че сексът наистина е специален, когато си влюбен и имаш сериозна връзка. Със сигурност ти спестява страха от това да се събудиш сам в леглото на другата сутрин. Така че, когато правите секс с някого, който никога няма да си тръгне и който ви обича толкова, колкото и вие него, това е наистина различно нещо. Но защо да разхищавате оргазми и удоволствие заради някого, който може да се появи чак след 10 години? Правете безопасен секс, винаги когато усетите нужда от това.

6. Окей е да не си активна

Ние учим момичетата да казват „не“, но дали ги учим да казват „да“? Момчето прави първия ход, той организира романтичната обстановка, инициира цялата любовна игра, носи презервативи, а момичето лежи като път и чака да си получи удоволствието. Помнете, ще трябва да бъдете по-добър партньор. Сексът е много по-добър, когато сте активен участник. Кажете „не”, когато не се интересувате, но кажете много гласно „да”, когато сте тотално в играта. И не се чувствайте зле от това.

7. От теб зависи качеството на секса, който получаваш

Понякога, когато имате свръхочаквания за секса, той е пълно разочарование. Понякога е добре, понякога е супер, понякога е гадно. Има много фактори, които оказват влияние върху подобряването на секса. Качеството на вашия характер или привлекателността нямат нищо общо с това.

8. Не трябва да знаеш всичко

Когато зависиш от друг, за да отговориш на нуждите си от собственото удоволствие, си в сериозно неблагоприятно положение. Момичетата трябва сами да разберат какво ги възбужда или ги отблъсква, така че когато най-накрая се съберат с точния мъж, те ще бъдат архитекти на собственото си удовлетворение.
Бъдете господар на собствената си съдба.

9. Не трябва да си емоционална

Момичетата по природа са емоционални и привързани, когато има секс. Просто така стоят нещата. Опитайте се да не фантазирате и анализирате ситуацията твърде много – понякога реалността и очакванията се разминават и носят болка.

 
 
 

Станете почитател на Класа