Експерти: Това са колите с най-евтина поддръжка

Експерти: Това са колите с най-евтина поддръжка
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.04.2024
  • Share:

Притежаването на автомобил може да бъде скъпо. В допълнение към цената на бензина и застраховката, собствениците на автомобили трябва да харчат пари за ремонт и поддръжка.

 

 

Важно е обаче да изберете превозно средство, което няма да струва много пари за поддръжка и ремонт.

GOBankingRates разкри кои марки произвеждат автомобили, които са достатъчно надеждни и са евтини за ремонт, ако се повредят.

Тойота

Toyota безспорно е най-евтината марка автомобили за поддръжка и ремонт.

Техните автомобили като цяло са надеждни и построени така, че да издържат достатъчно дълго. Но дори и да имат нужда от ремонт и подмяна на части, това няма да е проблем, тъй като частите на Toyota са широко достъпни и сравнително евтини в сравнение с други марки превозни средства.

Нисан

Nissan е на висота, когато става въпрос за евтина поддръжка и ремонт, с изключение на Toyota.

Тази марка разпространява части широко по целия свят, така че ако имате нужда от ремонт, намирането на резервни части няма да бъде проблем.

Хонда

Honda живее с репутацията си на производител на надеждни и икономични автомобили в продължение на много години.

Марката се нарежда на трето място сред най-евтините автомобили за поддръжка, със средни 10-годишни разходи за поддръжка от 7 827 долара.

Мазда

Със средни 10-годишни разходи за поддръжка от 8 035 долара, Mazda се нарежда на 4-то място сред най-евтините марки за поддръжка.

Освен това има само 18% шанс Mazda да се нуждае от основен ремонт в рамките на първите 10 години от собствеността, което е доста под средното за индустрията.

Мицубиши

Не е необичайно експертите да отбележат Mitsubishi като евтина марка, която заслужава вашето внимание.

Струва само 7787 долара, за да се стопанисва средностатистически автомобил на Mitsubishi в продължение на 10 години. Въпреки че е с почти 2000 долара повече от Toyota, Mitsubishi все още влиза в класацията на най-евтините превозни средства по отношение на ремонтите.

 

Станете почитател на Класа