Венецуела и Иран ще си сътрудничат, за да стабилизират цените на петрола

Иран и Венецуела в събота се договориха да си сътрудничат, така че цената на петрола остане разумна през цялата 2015 г. Разговорите се проведоха по време на посещението на Николас Мадуро в Техеран.
По време на пресконференцията, президентът на Иран Хасан Рохани, призова групата да "неутрализира атаките, предприети от определени сили срещу ОПЕК и да помогне за стабилизиране цените на петрола на приемливо ниво за 2015 '' съобщава El Universal.
Докато Иран косвено обвини регионалния си съперник, Саудитска Арабия, че отказва да намали производството на петрол, за да се установят "справедливи" цени, Чавес настоя, че Саудитска Арабия е "партньор" на Каракас и "не се поддава на такива дейности. "
"Ние имаме отношения с Саудитска Арабия като партньори, като брат и сестра. Саудитска Арабия никога няма са навреди на Венецуела", заяви Мадуро.
По-късно Чавес се срещна с принц Мургин бин Абдулазиз, втори наследник на престола на Кралство Саудитска Арабия. Разговорите отново се съсредоточиха върху координирането на механизми за стабилизиране пазара на петрол

Станете почитател на Класа