САЩ реорганизират флота заради военния прогрес на Русия и Китай

САЩ планират да реорганизират надводния си флот във връзка с нарастналата способност на въоръжените сили на Русия, Китай и Иран за контролиране на достъпа и маневриране във въздуха.
Новият формат включва разделянето на корабите от надводния флот на малки бойни групи, както и увеличаване на броя на противокорабни оръжия. ВМФ на САЩ нарича тези тактически промени „система за колективен летален удар» (разпределен леталитет).
"Ще увеличим нашите съществуващи платформи, за да постигнем по-значими показатели за леталност" каза ръководителят на центъра за надводни бойни действия, вицеадмирал Томас Роуд.
Тактическата промяна до голяма степен е предизвикана от военното развитие на въоръжените сили на Русия, Иран и Китай и от необходимостта да се отговори на развитието на оръжия, сензори и радарни системи, A2 / AD, предназначени да ограничат свободата на действие на военноморските сили на САЩ. Тя също е сигнал, че наближава краят на дните, когато надводният флот на САЩ е служил само като плаващ бастион на противовъздушната отбрана и платформа за наземна атака.

Станете почитател на Класа