Мистерията на Дебалцево разкрита. Изявление на Едуард Басурин

Сега разбираме защо европейските лидери спешно дойдоха в Москва и изведнъж поискаха сключването на мир в Донбас. Едуард Басурин накрая изясни ситуацията.
През последните дни, информационното поле около Дебалцево се напрегна до краен предел. Западното обществено мнение някак си спомни, че в Донбас мирното население е брутално убивано от официална Украйна с всички налични оръжия. В резултат на внезапното просветление последва призива на ЕС за незабавно прекратяване на военните действия в региона на Дебалцево поне за няколко дни! Молби и предложения за спиране на военните действия засипаха ДНР. Първото предложение дойде от генерал-майор Розмазнин, след това от представителите на мисията на ОССЕ, следвани от представителя на ЕС Могерини и накрая - от генералния секретар на ООН.
Ето и причината: онлайн списанието "Стратегическо Културна Фондация " публикува сензационни данни: 25% от обграденните в Дебалцево са чужди наемници и военнослужещи на НАТО. Ако преведем тези проценти в числа, става дума за 2200 души. За това е безпрецедентната дипломатическа активност на европейските лидери, включително пристигането в Москва на президентите на Франция и Германия.
Едуард Басурин от Министерството на отбраната на ДНР официално заяви, че според радио подслушване, сред обградените в Дебалцево се намират чужди наемници от най-малко четири държави, говорещи на "английски, полски, френски и някакъв фламандски език". Той потвърди също, че украинските сили за сигурност използват американски оръжия.
Сега ситуацията, раздута от западните политици около Дебалцевския чувал стана много прозрачна. Ето защо западните лидери спешно дойдоха в Москва. Всички усилия са били за да се избегне скандала и за спасяване на попадналите в чувала стотици или дори хиляди войници на НАТО. Очевидно е, че с Владимир Путин не успяха да се споразумеят до край и част от наемниците останаха обкръжени.

Станете почитател на Класа