7 нови видове оръжия, които Русия ще покаже на военния парад за Деня на победата

7 нови видове оръжия, които Русия ще покаже на военния парад за Деня на победата
Военния парад на Червения площад в Москва, за отбелязване на 70-ата годишнина от победата във Великата отечествена война обещава да бъде най-впечатляващият в съвременната история. В парада ще участват близо 200 бронирани машини, 150 въздухоплавателни средства и 14,000 военни. Заедно с вече широко известни оръжия, ще бъдат показани примери на най-новите технологии, гарантиращи силата на руската армия през следващите десетилетия.
„Армата" - Танк T-14 е основно бижу в семейството бронираните машини. Това е първата бойна машина пето поколение в света. В допълнение, Т-14 е първата руска машина с напълно автоматизирана и необитаема кула, управлявана в цифров режим от екипаж в тежко бронирана капсула. Новост е и радарът, способен да следва в автоматичен режим до 40 динамични цели (ракети) и 25 аеродинамични цели на площ в радиус от около 100 км. Активната защита на танка е в състояние да унищожи всички ракети със скорост до 1700 метра в секунда, насочени срещу него.
„Бумеранг" - тази нова бойна машина за пехотата е предназначен да замени бронираната кола БТР-90 и да стане основното средство във въоръжените сили на Русия. Бумерангът е оборудван със специални модули за защита от малокалибрена артилерия, противотанкови гранати и преносими системи за противовъздушна отбрана.
„Курганец" VCI-25. Това е първата руска бойна машина за пехотата, в която екипажът ще бъде разположена в специална капсула, отделена от модула с оръжия, за да се засили защитата срещу мините. Ще бъде оборудван с модулна защита, която се променя в зависимост от задачата. Пасивната броня се допълва от нов комплекс за активна отбрана, способна да се справи с перфориращи противотанкови гранати.
Брегови ракетен комплекс Bal-E. Тези комплекси обслужват бреговите звена на отбраната на руския флот от 2012 г., но публично за първи път ще бъдат представени на Червения площад. Това е мобилна система, която ефективно защитава брега от различни класове кораби 24 часа на ден при всякакви метеорологични условия и в случай на електронни контрамерки. Комплексът разполага с четири ракетни установки, команден пункт, контролни и комуникационни и транспортни средства. В един старт Bal-E изстрелва 32 ракети през интервал от три секунди.Те могат за половин час да бъдат презаредени напълно и да се проведе втори старт.
Брегови ракетен комплекс „Бастион". Това страхотно оръжие в момента е в експлоатация в няколко руски военноморски части. Комплексът е в състояние да гарантира опазването на повече от 600 км от бреговата линия. Той е оборудван със свръхзвукови противокорабни ракети Onyx, предназначени за унищожаване на кораби от всички класове и видове, единични и в групи.
Самоходно оръдие „Коалиция"-SV. Коалиция-SV вече е станало символ на върха на руската артилерия, който може да даде на Русия приоритет в тези оръжия. То е в състояние да достигне всеки обект на земята на разстояние от 70 км, бързо се подготвя за изстрел и променя позицията си за минута. Със своите тактически и технически характеристики Коалиция-SV бие всички самоходни оръдия на света, дори и тези, които са във фаза на тестване. Работното място на екипажа (2-3 души) е снабдено с дистанционно управление на огъня. Модулът има тактически устройства за насочване, позициониране и навигация. Всички операции са показани на екраните за информация в единна система за командване. Специални датчици постоянно предоставят данни за общото състояние на машината и количеството на боеприпасите в зависимост от техните видове.
„Ракушка"- многоцелево бронирано превозно средство. Това превозно средство, 13.2 тона, е въоръжено с две картечници. Екипажът се състои от двама и може да носи общо 13 войници. Радарът му , произведен от криогенна керамика, е от същия тип като монтираните в стелт изтребителя на Сухой, известен като PAK FA.

Станете почитател на Класа