Нова мистериозна смърт в Украйна: Пеклушенко, съюзник на Янукович

  • Бивш областен управител е бил намерен мъртъв в Украйна,  в поредица от смъртни случаи, свързани със съюзници на сваления президент Виктор Янукович. Олександър Пеклушенко, бивш шеф на Запорожие, е получил огнестрелна рана в областта на шията и властите съобщиха, че  първоначалните разследвания сочат самоубийство. Въпреки това се разследват и други теории, включително убийство. Член на  Партията на регионите, той се разследва за разпръсването на протестиращите миналата година
  • Пет други служители също са загинали при мистериозни обстоятелства през тази година, всички с официална версия самоубийство:
  • Станислав Мелник, бивш депутат, бе намерен застрелян в банята си на 9 март. Михайло Чечетов, бивш партиен заместник-председател, е починал скачайки от своя прозорец на 17-ти етаж на 28 февруари; обвинен е в злоупотреба със служебно положение и измама. Сергей Валтер, кмет на град Мелитопол, бе намерен обесен на 25 февруари; обвинен в злоупотреба със служебно положение. Олександър Бордих, бивш зам.-шеф на полицията в Мелитопол, свързан с г-н Валтер, бе намерен мъртъв в дома си на 26 февруари. Олексий Колесник, бивш ръководител на регионалното управление на Харков е открит обесен на 29 януари.

Станете почитател на Класа