Елтън Джон призовава за бойкот на Dolce и Gabbana

Сър Елтън Джон призовава за бойкот на модната марка Dolce и Gabbana.
Той разкритикува дизайнерите, след като те в интервю за списание нарекоха "синтетични" децата родени чрез оплождане „ин витро".
Композиторът, който със съпруга си Дейвид Фърниш има две деца, нападна дизайнерите за отхвърляне на еднополовите семейства и лечението на стерилитет.
По-късно Стефано Габана заяви "никога не сме имали намерение да съдим избора на други хора. Ние вярваме в свободата и любовта"
В неделя сър Елтън написа: "Как смеете да обиждате красивите ми деца като" синтетични? И не ви ли е срам да сочите осъдително с малките си пръсти „ин витро", това чудо, позволило на легиони от любящи хетеро- и хомосексуални хора, да изпълнят мечтата си да имат деца? Вашето архаично мислене не е в крак с времето, точно както и вашата мода. Никога няма да нося Dolce и Gabbana отново. #BoycottDolceGabbana."
Бизнес партньорите Доменико Долче и Стефано Габана бяха гей двойка в продължение на 23 години до 2005 г. В миналото са отхвърляли еднополовите бракове, а в интервю за италианското списание Panorama този уикенд те отидоха още по-далече, декларирайки "Ние сме против гей осиновяванията, единственото семейство е традиционното. Не са допустими децата на химията, синтетичните деца: животът е естествен поток и има неща, които не трябва да се променят."

Станете почитател на Класа