"Ястребите в правителството на САЩ наливат масло в огнището на Третата световна война"

Светът трябва да спре да гледа на Русия като "агресор", тъй като "някои ястреби в правителството на САЩ, наливат масло в огъня на Третата световна война", казва лидерът на Партията на свободата на Австрия, Хайнц-Кристиан Щрахе.
Лидерът на Партия на свободата, третата политическа сила в Австрия, призова да спрем да мислим за Русия като "агресор" и да обръщаме повече внимание на действията на САЩ и Европейския съюз, съобщава вестник "Ди Пресе".
"Не Русия е агресорът през последните десетилетия. Подходът на ЕС и НАТО към руската граница е причина за ескалирането на напрежението", каза политикът в речта си пред Дружеството за приятелство между Русия и Австрия. В същото време, експертът предупреди, че "някои ястреби и стратези в правителството на САЩ хвърлят масло в огнището на Третата световна война, знаейки колко е опасно това".
От друга страна, Щрахе силно критикувана европейските санкции срещу Русия, тъй като "австрийската икономика ще загуби най-малко 1 000 милиона евро, по-специално в областта на търговията, туризма и селското стопанство. И в допълнение, Австрия нарушава принципа си на неутралитет," каза политикът.
По отношение на ситуацията в Украйна, Щрахе счита, че решаващата роля са изиграли НПО, финансирани от чужбина. "В резултат на това страната претърпя противоконституционна смяна на правителството, а новите лидери ясно показаха, че не мислят да се съобразяват с руското малцинство в югоизточната част на Украйна," каза той.

Станете почитател на Класа